Anlita hantverkare för tak – att tänka på

Det finns flera anledningar till varför du kan vara i behov av att anlita en seriös och kompetent takfirma för ditt tak. Det kan t.ex. handla om att du upptäckt skador och läckage som behöver åtgärdas på en gång, men det kan också handla om att du vill göra en takrenovering, byta takpannor eller förbättra taksäkerheten med hjälp av nockräcken, snörasskydd eller takstegar med takläggning stockholm.

Om du inte redan har en takfirma som du är väldigt nöjd med är det hög tid att hitta en som du kan skapa ett långt och bra samarbete med. Genom att ha en god relation till en takfirma kan du känna dig trygg med att få snabb och professionell hjälp med ditt tak när du behöver. När du ska anlita en hantverkare för tak finns det dock några saker som är viktiga att tänka på. Här nedan listar vi vad som gäller.

Hitta den bästa takfirman för dig
Lyckas du välja rätt takfirma på första försöket kan du skatta dig lycklig. I många fall krävs det att man testar runt innan man verkligen är helt säker. Genom att använda våra tips här nedan kan du däremot öka chansen för att lyckas med takfirman och få en renovering, reparation, takmålning eller taktvätt som uppfyller alla dina önskemål.

Takfirmans tjänster – Se till att du väljer en takfirma som kan utföra det mesta inom tak och takrenovering. På så sätt kommer du att kunna använda dig av samma firma för flera olika situationer och ändamål. Fundera på vilka tjänster som kan komma till användning för just dig och ditt hus, t.ex. takbyte, renovering eller takmålning.

Försäkringar – En takfirma som är seriös kommer alltid kunna erbjuda dig bra och trygga försäkringar. Om takfirman inte har en försäkring bör du avstå från att använda dig av den omedelbart. Försäkringen ska skydda både personal och hus om en olycka skulle vara framme.

F-skatt – För att du ska kunna använda dig av ROT-avdraget är det viktigt att välja en takfirma som är registrerad för F-skatt. Utan F-skatt kan du inte använda ROT och får istället stå för fler arbetsgivaravgifter. ROT-avdraget ger dig en reducering på 30 % när du anlitar en takfirma för din privata bostad. Det är en prissänkning du inte vill missa.

Referenser – Genom att kontakta referenskunder och be om referensprojekt kan du se om takfirman levererar det resultat som du förväntar dig. Får du nummer till referenskunder är det viktigt att du faktiskt använder dig av dessa. Du kan få ut mycket viktig information av ett enkelt samtal. Titta även på omdömen och recensioner på internet från kunder som använt sig av takfirman.